Blog

Maak kennis met Digital SHEro: Michelle

valantic NL

juli 4, 2024

profielfoto- Michelle-mourits-marketing-automation-team-lead

Elke maand laten we je kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Deze experts delen hun inzichten en geven een authentiek kijkje in het dagelijks leven als vrouw in digital commerce

Welkom, Michelle! Fijn dat je er bent. Wil je jezelf eerst voorstellen?

Mijn naam is Michelle Mourits en ik ben de Teamlead Marketing Automation bij valantic.

Hoe ben je Teamlead Marketing Automation geworden?

Toen ik drie jaar geleden startte bij valantic (toen nog ISM eCompany), was ik de enige in team Marketing Automation. Vanuit die situatie ben ik eigenlijk stap voor stap Team Lead taken op mij gaan nemen. Toen we een half jaar later met z’n tweeën waren, kreeg ik de kans om officieel Team Lead te worden. Een hele toffe uitdaging en ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds blij dat ik die kans heb gekregen. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat de afwisseling tussen consultancy én Team Lead werkzaamheden voor mij perfect zijn!

Welke uitdagingen ervaar je in jouw werk?

De grootste uitdaging is het brede ESP landschap. Het is belangrijk om de juiste strategische stappen te zetten met de marketing automation propositie en bijbehorende tooling om onze klanten op de best mogelijke manier te kunnen blijven bedienen, maar daarnaast ook het team te laten groeien.

Laten we het hebben over het onderwerp leiderschap. Welke kwaliteiten onderscheiden jou in jouw rol als leidinggevende?

De kwaliteiten die mij denk ik onderscheiden zijn behulpzaam en betrokkenheid met collega’s. Dit geldt in zowel privé als zakelijke situaties, in drukke en in rustige tijden. Het menselijke aspect probeer ik altijd voorop te zetten! Daarnaast krijg ik vaak te horen dat betrouwbaar één van mijn sterke punten is.

Wat motiveert jou in je dagelijkse werk?

De klanten en mijn collega’s. We doen het echt als team bij valantic met als doel het beste resultaat voor de klant te behalen. Die drive die we met elkaar hebben motiveert mij enorm. In het consultancy vak is geen dag hetzelfde, wat het nog eens extra uitdagend maakt. Voor mij de ideale combinatie!

Hoe leg je als manager de balans tussen je privéleven en je werk?

De balans zit voor mij voornamelijk in het plannen van ontspanning in de vorm van sporten en leuke dingen doen met vrienden en familie, maar ook in het vrij houden van sommige avonden. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn van de grens tussen werk en privé, dit betekent ook dat je af en toe nee moet zeggen of hulp moet vragen aan andere teamleden.

Is er iets dat je zou willen zeggen tegen vrouwen die erover denken om de e-commerce industrie te betreden?

Er zijn steeds meer vrouwen in de e-commerce industrie, dus bij twijfel doen! Het is een industrie die altijd in ontwikkeling is en snel groeit, waarin je als persoon mee kunt groeien en snel kunt leren.  

Heel erg bedankt, Michelle, voor het inspirerende interview en spannende inzichten in jouw reis als Digital SHEro!

valantic employee on a swing

Digital SHEroes

Elke maand laten we je op deze pagina kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Deze experts delen hun inzichten en geven ons een authentiek kijkje in het dagelijks leven als…

Digital SHEroes Digital SHEroes

Newsletter

Register