Blog

Maak kennis met onze Digital SHero: Jovanka

valantic NL

maart 8, 2024

Jovanka Pavlovic

Elke maand laten we je kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Deze experts delen hun inzichten en geven een authentiek kijkje in het dagelijks leven als vrouw in digital commerce

Welkom, Jovanka! Fijn dat je er bent. Wil je jezelf eerst voorstellen?

Mijn naam is Jovanka en sinds 5 jaar werk ik als Teamlead Online Advertising bij valantic in Rotterdam.

Hoe ben je Teamlead Online Advertising geworden?

Tijdens mijn studie heb ik eigenlijk altijd gewerkt, zo kon ik het bedrijfsleven alvast proeven en vooral kijken wat ik leuk vond en waar mijn krachten liggen. Zo heb ik projectmanagement gedaan, maar ook bij een accountantskantoor gezeten. Eigenlijk dacht ik altijd dat marketing niets voor mij was, maar toen ik mijn online marketing thesis voor TUI mocht schrijven kwam ik erachter dat dit stiekem toch wel heel erg bij mij past. Na 3 jaar bij TUI gewerkt te hebben en voelde dat ik meer uitdaging nodig had, kwam valantic (toen ISM) op mijn pad. We hebben even gekletst en het bleek eigenlijk vrijwel direct een match te zijn. valantic gaf mij het vertrouwen om de teamlead rol op me te pakken en ik kon niet wachten om die uitdaging aan te gaan. En nu zijn we 5 jaar verder!

Welke uitdagingen ervaar je in jouw werk?

Op dit moment denk ik dat de uitdaging het meest ligt in de positionering van valantic binnen een steeds krapper wordende agency landschap. Voor mij direct betekent dit zorgen dat ik samen met mijn team de sterkste propositie in de markt neer moet leggen die daarnaast onderscheidend genoeg is. Tegelijkertijd zorgen dat het team in zijn kracht staat en iedereen elke dag met plezier naar werk komt, klaar voor de volgende uitdaging.

Laten we het hebben over het onderwerp leiderschap. Welke kwaliteiten onderscheiden jou in jouw rol als leidinggevende?

Mijn leiderschapsstijl is echt de mensen in hun kracht zetten en zorgen dat iedereen individueel kan bloeien. Daarnaast krijg ik vaak terug van mijn team dat mijn kracht ligt in het faciliteren, zowel heel praktisch in structuur aanbrengen als de juiste vragen stellen zodat zij zelf naar een betere oplossing kunnen gaan. Open- en eerlijkheid naar elkaar toe staan daar wat mij betreft hand in hand mee.

Wat motiveert jou in je dagelijkse werk?

De mensen, de klanten, het bedrijf en de cultuur. Eigenlijk vrijwel alles dus! Ik kan er echt van genieten wanneer mensen in, maar ook buiten, het team groeien. Maar ook wanneer je merkt dat een klant je volledig vertrouwd en je enorme stappen met elkaar kan zetten. Het resultaat is dan natuurlijk de kers op de taart! Tel daarbij op dat ik elke dag nog leer en elke week weer voor een nieuwe uitdaging sta en ik ben een gelukkig mens.

Hoe leg je als manager de balans tussen je privéleven en je werk?

Het is wat mij betreft het belangrijkst om dicht bij jezelf te blijven. Alleen zelf weet je wat je grenzen zijn dus wees eerlijk naar jezelf toe door die grenzen te respecteren maar ook door er over te communiceren. Voor mij betekent dit dus af en toe thuis werken, iets eerder afsluiten om te gaan sporten, een lunch met het team ergens op locatie maar ook soms schouders eronder om samen met het team tot een beter resultaat te komen.

Is er iets dat je zou willen zeggen tegen vrouwen die erover denken om de e-commerce-industrie te betreden?

Als je op zoek bent naar uitdaging en een dynamische omgeving > Just do it! Geen dag is hetzelfde en je leert ontzettend veel.

Heel erg bedankt, Jovanka, voor de motiverende woorden en spannende inzichten in jouw reis als Digital SHero!

valantic employee on a swing

Digital SHeroes

Elke maand laten we je op deze pagina kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Laat je inspireren door onze boeiende blogposts. Deze experts delen hun inzichten en geven ons een…

Digital SHeroes Digital SHeroes
team valantic nl met confetti

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk hier alle vacatures.

Vacatures Vacatures

Newsletter

Register