Blog

Maak kennis met Digital SHero: Arlette

valantic NL

mei 10, 2024

Profieltfoto Arlette Huisman

Elke maand laten we je kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Deze experts delen hun inzichten en geven een authentiek kijkje in het dagelijks leven als vrouw in digital commerce

Welkom, Arlette! Fijn dat je er bent. Wil je jezelf eerst voorstellen?

Mijn naam is Arlette Huisman en ik ben de CEO van Orangebag.nl

Hoe ben je terecht gekomen in e-commerce?

Toen ik in 2007 terug kwam van een periode in het buitenland te hebben gewoond schreef ik twee businessplannen; een voor een fashion merk (schoenen) en de ander voor een online fashion platform. Bij gebrek aan technische mensen / investeerders in mijn netwerk is het het merk geworden. En natuurlijk kwam er een eigen webshop, inclusief 3D fotografie van de schoenencollectie.

Daarop volgde een periode bij Dante6 waar ik eindverantwoordelijk was voor het bouwen van een fashion label, deze keer in kleding. Naast de uitbreiding van fysieke retail, lanceerden we een eigen webshop. Dat ik twee jaar geleden werd gevraagd om de grootste online fashion boutique van Nederland naar een hoger podium te brengen ligt in een mooi verlengde van deze ervaringen. Ik breng in dit plan mijn ervaring in fashion retail en het bouwen van een brandhouse. En vooral kan ik mijn passie voor de online klant erin kwijt; er is niets mooiers dan het verrassen van de klant, door te inspireren en te verrassen.

Welke uitdagingen ervaar je in jouw werk?

Als mij die vraag wordt gesteld antwoord ik meestal met; ik schaak op 18 borden tegelijk. Zeker in de fase waar Orangebag zich nu bevindt; bouwend naar een 2.0 versie van het reeds gevestigde, gezonde en succesvolle bedrijf. Alle veranderingen die we doorvoeren worden gedreven vanuit een wens; een nog persoonlijkere verbinding maken met onze klant.

Laten we het hebben over het onderwerp leiderschap. Welke kwaliteiten onderscheiden jou in jouw rol als CEO?

Ik denk dat ik mijzelf het beste kan omschrijven als een gedreven fashion onderneemster. Ontwikkeling, kwaliteit en groei zijn voor mij een doel op zich.

Met een aanstekelijk enthousiasme trek ik gelijkgestemden aan en bouw ik aan een organisatie. Ik denk dat ik mij onderscheid door een transparante mensencultuur te creëren, deel zoveel mogelijk met de organisatie, ik geef vertrouwen en gebruik veelal het ‘champions league team’ als metafoor voor het met elkaar realiseren van resultaat.

Wat motiveert jou in je dagelijkse werk?

Naast de energie die ik krijg van het bedenken van strategieën, signaleren van kansen/bedreigingen en daarop anticiperen, het bouwen aan een sterk team en werken met mensen, heb ik een andere persoonlijke missie in fashion. Ik geloof erin dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor onze 3 pijlers; people, planet en profit; en daarmee bedoel ik de hele keten. Orangebag neemt haar verantwoordelijkheid door zoveel mogelijk ready to wear collecties in te kopen die aansluiten bij de behoeften van onze klant, op dat moment. Daarmee bereiken wij dat de druk op mensen in buitenlandse fabrieken veel meer verspreid wordt, wat meer zekerheid op vaste banen oplevert. We reduceren overproductie en restvoorraden hoeven niet verwerkt te worden, resultaat; minder belasting van onze planeet. En tot slot en minstens zo belangrijk; het levert alle schakels in de keten een gezonde marge op, die mijns inziens al veel en veel te lang onnodig onder druk staat bij veel bedrijven.

Hoe leg je als CEO de balans tussen je privéleven en je werk?

Het geheim ligt ‘m in een bijna militaristisch strakke basisstructuur; vaste sportdagen, gezond en regelmatig eten, heilige avonden met de kinderen, af en toe een paar dagen ontspannen en inspiratie op te doen op een reisje. Ik probeer heel strak op mijn agenda, mail en overige communicatie te zitten. Die focus moet ik wel hebben hoor en heb ik mijzelf echt moeten aanleren. Eigenlijk ben ik best chaotisch, ik heb een brede interesse en ben met veel dingen tegelijk bezig EN ik ben een ochtendmens! Gelukkig, want dat maakt dat ik lange dagen kan maken, die eerste uurtjes van de dag als collega’s en familie nog slapen, gebruik ik om de dag goed te starten, de cijfers van de vorige dag te bekijken en de eerste mails uit te sturen. Vervolgens heb ik dan meer ruimte voor afspraken en gesprekken met de mensen in mijn team. En hoezeer dit streven ook, sommige perioden zijn nu eenmaal wat hectischer en dan ben ik flexibel en anticipeer ik op wat er op me af komt; daar kan een chaoot wel tegen!

Is er iets dat je zou willen zeggen tegen vrouwen die erover denken om de e-commerce industrie te betreden?

Wellicht schrikt het onbekende, onpersoonlijke gevoel bij e-commerce getalenteerde vrouwen af? Ik zou hen willen zeggen dat je vanuit jouw passie, vaardigheden en competenties middels diverse online marketing tools en e-commerce kanalen toch in sterke verbinding kunt zijn met jouw doelgroep. Dat vind ik persoonlijk bij veel online platforms de ontbrekende factor en daarin kun je je onderscheiden. De snelle technische ontwikkelingen maken deze tak van sport super interessant. De snelheid waarmee die ontwikkelingen en dus vooral kansen zich aandienen houden je scherp en fris. Het is echt een geweldig uitdagende en interessante omgeving om in te werken en helemaal als dat binnen een creatief bedrijf als Orangebag is, waarin alles draait om prachtige klanten en de mooiste fashion collecties.

Wat is jouw slogan for de digital SHeroes?

Mijn persoonlijke slogan past hier eigenlijk heel goed; a true connection stays forever. Als je iets doet dat echt bij je past en je staat daardoor in verbinding met jezelf, dan maak je ook digital een connection met jouw netwerk. Als die uit je hart komt is de verbinding lange termijn en dat is wat je wil!

Heel erg bedankt, Arlette, voor het inspirerende interview en spannende inzichten in jouw reis als Digital SHero!

valantic employee on a swing

Digital SHeroes

Elke maand laten we je op deze pagina kennismaken met een nieuwe digitale heldin. Deze experts delen hun inzichten en geven ons een authentiek kijkje in het dagelijks leven als…

Digital SHeroes Digital SHeroes

Newsletter

Register